VOOR VO MBO HBO WO

Overal zijn er leerlingen, cursisten of studenten die problemen hebben met de Nederlandse taal, of met de basis van rekenen/wiskunde. Soms ook is er ondersteuning nodig bij het lezen en schrijven als gevolg van dyslexie, of andere oorzaken. Lees hier welke oplossingen er beschikbaar zijn.

IntoWords Spraaksoftware

IntoWords helpt om leerlingen met (o.a.) dyslexie goed te ondersteunen bij hun leesproblemen, draagt sterk bij aan de zelfredzaamheid en zorgt voor meer zelfvertrouwen. IntoWords: laagdrempelig, snel inzetbaar en zeer betaalbaar!

Lees er meer over op de eigen website van IntoWords. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

husselaar

Husselaar

HUSSELAAR is een makkelijk te bedienen programma waarmee de volgorde van woorden in Nederlandse zinnen geoefend kan worden.

  • Voor computer, tablet en smartphone
  • 15 onderwerpen, 42 lessen
  • Met geluid: iedere zin is te horen

Probeer Husselaar gratis. Lees er meer over op de eigen website van Husselaar. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

Wat moet ik nu? Over schooltaalwoorden

Taalzwakke autochtone en allochtone leerlingen hebben een kleine woordenschat. In het dagelijkse taalgebruik redden ze zich vaak prima, maar hoe anders wordt dat in de schoolbanken als ze te maken krijgen met het volgen van lessen, schoolboekteksten, mondelinge opdrachten en toetsen en examens. In dit ondersteunende programma richten we ons op het in context kennismaken met en verhelderen van de algemene schooltaalwoorden. Het zijn woorden die binnen onderwijs vaak gebruikt worden, vakoverstijgend en thema-onafhankelijk zijn. Dit programma stond jaren geleden ook al in onze catalogus.

Maak nu kennis met de nieuwe online editie. Lees er meer over op de eigen website van Wat moet ik nu? Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

LanSchool

Dit is een programma voor het beheersen en ondersteunen van het leerproces. Ideaal om op afstand mee te kijken wat de leerling aan het doen is op zijn/haar computer of tablet. Zeker onmisbaar als de computers of tablets buiten het directe zicht van de leerkracht staan. Wat er eigenlijk op al die tablets gebeurt? LanSchool geeft het antwoord!

Lees er meer over op de eigen website van LanSchool. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

Rekenen Toegepast

Overal waar de grote basisvaardigheden rekenen/wiskunde aan de orde zijn is dit programma op zijn plek. Leerlingen kunnen zelfstandig met alle grote rekenonderwerpen oefenen. Het programma signaleert op welke gebieden er nog manco’s zijn en repareert die hiaten, waar mogelijk. Het is eenvoudig in gebruik en met een eindeloos aantal rekenopgaven.

Het programma is beschikbaar voor particulieren, scholen en andere opleidingen. Via een code kan worden ingelogd. Voor scholen is ook een aansluiting via de Entree Federatie mogelijk (SSO). Alle leerlingen van de school kunnen dan met hun schoolaccount inloggen.

Klik HIER om naar de demo te gaan (opent in een nieuw venster).

Practicum Educatief: Moderne Vreemde Talen en NT2

Practicum Educatief levert educatieve (lees-)boeken aan o.a. scholen, taleninstituten en bedrijfsopleidingen, maar ook aan particulieren. Men is gespecialiseerd in boeken en complete methodes voor de talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Daarnaast is er ook een ruim aanbod van materialen NT2.

Het aanbod aan materialen voor de moderne vreemde talen is zeer groot. Als u precies weet wat u zoekt, dan is het vinden van de juiste boeken eenvoudig; gebruik de zoekvensters om het juiste boek of de juiste methode te vinden en te bestellen. Als u door de bomen het bos niet meer ziet, of iets niet kunt vinden, overleg dan even. Dit geldt voor scholen, maar zeker ook voor particulieren. Maak gebruik van de deskundigheid en service en bel voor een korte vraag of een langer adviesgesprek.

Klik HIER om naar de website te gaan (opent in een nieuw venster).