Corona

Beste leerkrachten, docenten, leerlingen en ouders,

Hieronder vindt u informatie over de stappen die we hebben gezet om u in deze bijzondere periode maximaal van dienst te zijn.

LanSchool

Het programma LanSchool kan een belangrijke bijdrage leveren aan de 1,5 meter klas. Niet alle leerlingen in één ruimte, maar toch volwaardig lesgeven aan de hele groep. Dat kan met LanSchool. Ga hier naar de website van LanSchool.

IntoWords/L2S
Scholen die een licentie hebben van IntoWords/L2S Spraaksoftware zullen weten dat thuisgebruik inbegrepen is in de licentie. Ouders kunnen dus thuis het programma downloaden en installeren. De leerling mag inloggen met de bekende inloggegevens. (Verwijs ouders/leerlingen naar www.IntoWords.nl/kickstart voor een goede start.)

Heeft de school voor deze unieke situatie te weinig licenties beschikbaar? Bel als docent of leerkracht dan even met ons, of stuur ons een e-mail vanaf een schooladres. Wij lossen dit dan zo spoedig mogelijk voor u op. Bij technische problemen kunt u gewoon contact opnemen met onze helpdesk. Deze is regulier geopend.

Voor scholen die graag meer willen weten over IntoWords/L2S kunnen webinars worden georganiseerd om kennis te maken met het product. Stuur ons een e-mail om een webinar met ons in te plannen.

Rekenen Toegepast (VO) en Rekenen Toegepast Junior (groep 7/8)
Oefenprogramma voor leerlingen die moeite hebben met rekenen, of juist voor leerlingen die het rekenen digitaal aangeboden mogen krijgen.

De versie voor VO is voor leerlingen die ondersteuning nodig hebben bij de basisbegrippen reken/wiskunde. Het programma signaleert en remedieert op gebieden waar manco’s zijn. Kijk wel even naar de handleidingen die bij het programma staan (als pdf).

De PO-versie had in een vroegere versie de ondertitel “Cito-trainer”. Dat geeft het idee in twee woorden duidelijk weer. Meer weten? Kijk op www.OnzeSchool.nl.

Aanvankelijk lezen
Leerlingen die grote moeite hebben met het aanvankelijk lezen, in feite eigenlijk helemaal uitvallen, vinden in TNL voor Jou een toegespitst oefenprogramma. Het hoort bij de methode Toch Nog Leren Lezen. (Zie www.TNL.nl.)

NT2 – Husselaar
Husselaar is een oefenprogramma om de juiste volgorde van de zin te bepalen. Het wordt voornamelijk voor NT2 ingezet. Ga naar www.Husselaar.nl voor meer informatie.

MaXXitrainer
Met de maXXitrainer maakt u in een razendsnel tempo een serie extra oefeningen voor leerlingen.
Leerlingen krijgen van u een aangemaakt bestand en oefenen daarmee. Maak een half uur vrij om zelf een eerste oefening te maken en te zien hoe effectief dat werkt. Meer weten? Kijk op www.OnzeSchool.nl.

Voorlichting / informatie
In samenwerking met Practicum Educatief Media organiseren we de komende periode ook webinars en voorlichtingssessies op afstand. Onderwerpen o.a.: informatie over IntoWords en voorlichting over methoden Engels voor het PO. Meer weten? Ga naar www.practicum-educatief.nl.

Vragen/ bijzonderheden? Laat het ons weten door middel van een e-mail.