VOOR BAO EN (V)SO

Op deze pagina lichten we een aantal programma’s en oplossingen voor het Basisonderwijs en (Voortgezet) Speciaal Onderwijs kort toe. We vertellen over spraaksoftware, moderne methoden Engels, ondersteuning bij Nederlands en meer. Daarnaast kunnen de leerlingen via LanSchool aan computer of het tablet ondersteund worden.

IntoWords Spraaksoftware

IntoWords helpt om leerlingen met (o.a.) dyslexie goed te ondersteunen bij hun leesproblemen, draagt sterk bij aan de zelfredzaamheid en zorgt voor meer zelfvertrouwen. IntoWords: laagdrempelig, snel inzetbaar en zeer betaalbaar!

Lees er meer over op de eigen website van IntoWords. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

Toch Nog Leren Lezen

TNL is bedoeld voor alle kinderen en volwassenen die blijven steken op AVI niveau 0 tot en met AVI niveau eind groep 4, ongeacht het type onderwijs. De methode TNL is speciaal bedoeld voor leerlingen met dyslexie en andere leerlingen waarbij de gebruikelijke leesmethoden falen. TNL is bewezen effectief.

Lees er meer over op de eigen website van TNL. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).

Rekenen Toegepast Junior

Dit programma is bedoeld voor de eindfase basisonderwijs (groep 7/8). Een vroegere editie werd ook wel als CITO-trainer aangeduid. Daarmee is de positie helder. Leerlingen kunnen zelfstandig met alle grote rekenonderwerpen oefenen. Het programma signaleert op welke gebieden er nog manco’s zijn en repareert die hiaten, waar mogelijk. Het is eenvoudig in gebruik en kent een eindeloos aantal rekenopgaven.

Het programma is beschikbaar voor particulieren, scholen en andere opleidingen. Via een code kan worden ingelogd. Voor scholen is ook een aansluiting via de Entree Federatie mogelijk (SSO). Alle leerlingen kunnen dan met hun schoolaccount inloggen.

Klik HIER om naar de demo te gaan (opent in een nieuw venster).

Practicum Educatief: Moderne Vreemde Talen en NT2

Practicum Educatief levert educatieve (lees-)boeken aan o.a. scholen, taleninstituten en bedrijfsopleidingen, maar ook aan particulieren. Men is gespecialiseerd in boeken en complete methodes voor de talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Daarnaast is er ook een ruim aanbod van materialen NT2.

Voor het basisonderwijs zijn er tientallen methoden Engels beschikbaar, allemaal met een eigen karakteristiek. Daarnaast is er een schat aan materialen voor de schoolbibliotheek aanwezig. Bel voor meer informatie en een advies op basis van uw wensen, maak eventueel een afspraak voor een bezoek, of vraag een proefzending aan.

En natuurlijk: ook voor de andere talen kunt u goed terecht. Denk bijv. aan Spaans voor de plusklas. Het aanbod aan materialen voor de moderne vreemde talen is zeer groot. Als u precies weet wat u zoekt, dan is het vinden van de juiste boeken eenvoudig; gebruik de zoekvensters om het juiste boek of de juiste methode te vinden en te bestellen. Als u door de bomen het bos niet meer ziet, of iets niet kunt vinden, overleg dan even. Dit geldt voor scholen, maar zeker ook voor particulieren. Maak gebruik van de deskundigheid en service en bel voor een korte vraag of een langer adviesgesprek.

Klik HIER om naar de website te gaan (opent in een nieuw venster).

 LanSchool

Dit is een programma voor het beheersen en ondersteunen van het leerproces. Ideaal om op afstand mee te kijken wat de leerling aan het doen is op zijn/haar computer, Chromebook of tablet. Zeker onmisbaar als de computers of tablets buiten het directe zicht van de leraar staan. Wat er eigenlijk op al die devices gebeurt? LanSchool geeft het antwoord!

Lees er meer over op de eigen website van LanSchool. Klik HIER om verder te gaan (opent in een nieuw venster).