Computer Aftelklok

Ondersteunt het zelfstandig werken. Voor schoolgebruik en thuisgebruik.

 
  In het basisonderwijs werken leerlingen meer en meer zelfstandig. Voor ieder kind moet de aan een taak toegekende tijd worden bijgehouden. In de praktijk wordt daarbij met tal van soorten klokken en wekkers gewerkt. Er is duidelijk een probleem om het allemaal goed bij te houden. En ja, waar is die wekker nu toch weer gebleven? Alweer even door een collega ‘geleend’??  
 


Het kan veel handiger
:
Met de computer aftelklok kunt u voor een of meer leerlingen de beschikbare tijd voor een opdracht keurig instellen en bijhouden. De leerling kan daarbij gelijktijdig een opdracht aan de computer doen, het klokje kan daarbij desgewenst keurig naar de rechterbovenhoek worden weggeschoven (blijft zichtbaar). Werkt de leerling helemaal niet aan de computer? Prima, niet erg, dan is het beeldscherm prachtig beschikbaar om de klokjes van een hele reeks leerlingen naast elkaar op het scherm te zetten en in te stellen. Iedere leerling kan bovendien een eigen sfeer en geluid aan het klokje meegeven.Ook voor thuisgebruik!


Thuis worden met de kinderen vaak afspraken gemaakt hoe de tijd ingedeeld moet worden. Dat kan over huiswerk gaan maar ook over surfen op het internet of over spelletjes. In het heetst van de strijd wil de tijd wel eens vergeten worden. Nu dus niet meer….

Een paar eerste reacties op de Computer Aftelklok:

“Peter heeft een probleem met structuren. Hij werkt aan de ene taak veel te lang – aan de andere veel te kort. Met dit klokje deelt hij nu zijn tijd veel beter in.”
Hans de Groot – huiswerkbegeleider

“Ik gebruik het pakket op het digitale schoolbord en het werkt prima. Iedereen kan nu precies volgen hoeveel tijd nog beschikbaar is.”
Janneke de Boer – leerkracht

“Jos wilde de tijd nog wel eens vergeten
– Hij duikt vaak helemaal onder in die computer. Nu vergeet
hij de tijd niet meer. We hoeven zelfs niet meer te roepen dat het eten op tafel staat. Prachtig zo!
Myrna Dingemans – moeder van Jos

“Wij gebruiken de Computer-Aftelklok voor het zelfstandig werken in de klas. Het mooie is dat de klok ook heel groot in beeld gezet kan worden met een werktijd die we zelf kunnen instellen. Voor de kinderen is het nu nóg duidelijker hoeveel tijd ze nog zelfstandig kunnen werken. In dezelfde tijd werk ik met kleine groepjes aan de instructietafel. Voor de kinderen die zelfstandig werken is de hoeveelheid tijd die ik niet gestoord mag worden prima visueel gemaakt. Voor mij, mijn collega's én de kinderen is de aftelklok een handig hulpmiddel geworden.
Peter van Dalen - groepsleerkracht groep 4/5

“Mijn dochter is nog maar 4 en kan nog niet klokkijken. Tóch kan ik haar thuis kleine klusjes laten doen in de tijd dat de aftelklok loopt in het beeldscherm van onze computer. Ze is gék op de achtergrond met de paardjes. Als díe achter de klok staan, is het ook écht háár klokje. Ze ziet het oranje vlak kleiner worden en zo heeft ze toch al enig begrip van tijd.
Simone Kleinbennink - moeder van Sabine

“Wij hebben een groot en druk gezin en twee van onze drie kinderen hebben een computer op hun kamer. Vaak geeft het rust om de kinderen even een tijdje op hun kamer te laten spelen. Maar ik wil niet dat ze te lang voor de computer zitten. Daarom heb ik de aftelklok voor thuis aangeschaft. Ze stellen de klok zelf in op de tijd die ik ze opgeef. Ze kunnen goed klokkijken, maar de klok aan de muur vinden ze véél saaier dan de aftelklok op de computer. Vooral de achtergronden vinden ze leuk. Ik vind het verfrissend om nu eens niet te hoeven zeggen: en NU een half uur naar je kamer! Nu zeg ik: Jasper, aftelklokje, 30! en hij snapt direct wat ik bedoel.
Gerda uit Den Bosch

Ook aangeschaft en enthousiast geworden? Laat het ons even weten!

Samengevat:


 

Rustige en logische beeldopbouw met een verfijnde kleurstelling. De tijd telt zichtbaar af naar nul. Sluit ook perfect aan op wat kinderen gewend zijn met een kookwekker of vergelijkbaar.
Beschikbare tijd wordt op het beeldscherm aanschouwelijk weergegeven.
Past uitstekend bij zelfstandig werken. Het helpt kinderen bij het aanbrengen van structuur (ASS of AH(H)D). Beschikbare tijd wordt zichtbaar!

Met het programma zet u desgewenst een aantal klokken van verschillende leerlingen naast elkaar op het beeldscherm.
Iedere leerling kan een eigen sfeerklokje, startmoment en tijd kiezen.

 
 

Tijd verstreken? Er is een visueel en (als u dat wilt) geluidssignaal.
Werkt ook op het digitale schoolbord voor klassikaal gebruik.
Ook voor thuisgebruik (bijv. voor huiswerkplanning) in of bij het rugzakje.

Zelf uitproberen kan. U kunt de demo gratis downloaden. Natuurlijk heeft die wel een beperking (iedere taak duurt in de demo 3 minuten), maar verder kunt u alles zien en uitproberen. Zet de klokjes op het scherm en kijk wat u en de leerlingen er van vinden. Met dit programma is alles eenvoudig in te stellen. Doet het altijd – en … voor alle collega’s binnen de school beschikbaar!


 
 

Schoollocatielicentie:
bestelnummer HR6111 – Prijs: € 39,-
Particuliere prijs
:
bestelnummer HR6112a – Prijs € 8,00
(Aanbieding - Normale prijs: € 14,50)

 
 

Als particulier meteen online bestellen en betalen met ? Klik hier.
 DEMO SCHOOLVERSIE DOWNLOADEN klik HIER.

DEMO THUISVERSIE DOWNLOADEN klik HIER.

Als u problemen ondervindt met het downloaden, klik dan hier om naar de pagina Technische Ondersteuning te gaan. Blijft het voor u onmogelijk te downloaden, stuur dan een mailtje naar Visiria. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.


 
 

 

Technische eisen:


Werkt op iedere computer met Windows.

Werkt ook binnen netwerken.

 

 

home    basisonderwijs Terug thuisgebruik