SO
VO
VSO

L2S
Spraaksoftware met extra's
 

L2S is een nieuw computerprogramma dat leerlingen, studenten en volwassenen ondersteunt bij het lezen en schrijven. Het programma wordt bovenop uw gebruikelijke Windows toepassingen (Office-pakket, Internet Explorer, E-mail, Adobe, ... etc) gezet en is zeer eenvoudig te bedienen.

 
 

Het toepassingsveld is heel breed. Voor de een is het een leeshulp, voor de ander een schrijfhulp.

Bij het (VOOR)LEZEN kan uitgegaan worden van teksten die op het scherm staan. Selecteer tekst en klik op "Lees": dat is alles. Stukken tekst kunnen ook worden geselecteerd en als geluidbestand worden opgeslagen.

CD-ORD

 
 


Bij het SCHRIJVEN kan gekozen worden voor voorlezen-terwijl-u-schrijft. Na ieder geschreven woord of zin wordt dan het woord of de zin uitgesproken.

Nieuw en uniek: Ook het VOORSPELLEN is van groot belang. Het programma kan suggesties doen, die vervolgens allemaal ook gehoord kunnen worden. Zo kan de leerling - auditief gesteund – tot een juiste keus van een volgend woord komen. Om het voorspellen mogelijk te maken, is een enorme database van woorden aan het programma gekoppeld. Het is ook mogelijk om aan de database zelf woorden toe te voegen. Ook kan er een alternatieve woordenlijst worden gemaakt en/of gekozen, bijvoorbeeld voor een specifieke groep leerlingen die met een beperkte woordenschat werkt.

Binnen het programma kunnen diverse instellingen worden gekozen en vastgelegd in profielen. Daardoor is voor iedere situatie een op maat gesneden oplossing beschikbaar.  Door het gekozen profiel vervolgens aan te klikken staan meteen alle voor die groep bedoelde instellingen klaar!

En: om nog eens een hele andere toepassing te noemen: door een Engelse of Duitse stem te kiezen kan het programma ook goed worden ingezet bij het onderwijs in de moderne vreemde talen.

Meer informatie over L2S is te vinden op www.L2S.nl.

 

   

 

home    basisonderwijsBackspeciaal (basis) onderwijsBackvoortgezet onderwijsBackVSO

SO