Inspiration

 Veel meer weten over Inspiration?
 Kijk op onze eigen site over Inspiration.
 
 

 

Inspiration toont de kracht van VISUEEL LEREN.

 

Leren denken en leren studeren zijn essentiŽle vaardigheden voor leerlingen die met succes een studie willen volgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat visueel leren tot de beste methoden behoort om leerlingen van welke leeftijd dan ook te leren denken en te leren studeren. Met Inspiration is visueel leren een realiteit geworden. Zo kan iedere leerling profiteren van de kracht van visueel leren.

 

Inspiration is een programma waarmee visuele technieken op een eenvoudige wijze uitgevoerd worden. Het voordeel van het gebruik van de computer boven het handmatig tekenen van dergelijke schema's, ligt in het feit dat alles gemakkelijk veranderd en aangepast kan worden, zonder dat alle schema's opnieuw gemaakt moeten worden. Kleuren en symbolen worden toegevoegd met een druk op de knop. Bovendien kan een schema eenvoudig omgezet worden naar een tekst. En: gemaakte schema's kunt u meenemen naar Word of Powerpoint.

 

In het onderwijs wordt dit programma door veel leerlingen gebruikt bij projecten, presentaties, het maken van werkstukken, boekverslagen etc. Zo kan de leerling bij een boekverslag op een prachtige manier de verbanden tussen de hoofdpersonen weergeven. Het programma helpt te structureren en hoofd- en bijzaken te onderscheiden! In situaties waarbij van de leerling een zelfstandige aanpak van problemen wordt verwacht, is dit programma een prima hulpmiddel.

 

Lessen leren, aantekeningen maken, project-plannen schrijven, presentaties voorbereiden etc.; het zijn allemaal zaken waarbij visuele technieken de leerlingen in grote mate kunnen helpen inzicht en overzicht in de stof te krijgen. Ook de docent kan het programma goed gebruiken om complexe verbanden inzichtelijk te maken of om overzichten en planningen te maken.

 
 

 

Visueel leren

Het onthouden van lineair geschreven teksten en abstracte symbolen, vereist een behoorlijke inspanning. Visuele technieken kunnen ons helpen sneller vat te krijgen op de lesstof door gebruik te maken van structuren die daar goed op aansluiten.

Inspiration is geschikt voor:

  • spreekbeurten

  • boekverslagen

  • brainstormsessies

  • een planopzet maken

  • schemaís maken

  • planningen maken

daarbij kunt u gebruik maken van de zeer vele meegeleverde symbolen, maar u kunt ook eigen plaatjes en symbolen toevoegen.

Inspiration  

 

Inspiration is niet duur: een single-user versie van de nieuwste versie kost  incl. BTW en verzendkosten slechts 69  Euro. (De prijs is dollarkoers afhankelijk en kan dus wel eens iets variŽren.)  Voor dit pakket gelden afwijkende prijzen en leveringsvoorwaarden voor multi-user/netwerk-licenties. Vraag informatie!

 

U kunt Inspiration gratis uitproberen.

Ga naar www.inspirationnederland.nl en ga naar de download pagina voor instructies.

 

Bestellen?

Bel ons even (0227 542464) of stuur ons een email (info@visiria.nl). We hebben het pakket meestal op voorraad. Als we het pakket naar een schooladres kunnen versturen sluiten we een factuur bij.
 

home   Terug basisonderwijs   Back voortgezet onderwijs Terug thuisgebruik