Compenserend Lezen Duits
Breed toepasbaar

 
 


Het komt tijdens het Centraal Schriftelijk Examen maar al te vaak voor dat leerlingen onnodig veel van de beschikbare tijd besteden aan het opzoeken van woorden, waarvan zij de betekenis niet kennen. Dit leidt tot onnodige stress en tijdsdruk.

Leerlingen die geroutineerd kunnen werken met een compenserende strategie, zijn dan duidelijk in het voordeel. Zij behoeven minder het woordenboek te gebruiken en zullen daardoor tijd winnen.

Compenserend Lezen Duits is een programma dat de leerling in zo’n compenserende strategie sterk wil maken.
 

 
 

Het doel van het programma is om leerlingen te laten zien dat je voor het vinden van een betekenis van een woord in de moderne vreemde taal niet altijd het woordenboek hoeft te gebruiken. Vaak biedt de context (in dit programma kleine ludieke teksten) zoveel informatie dat daaruit valt op te maken wat de betekenis van het woord moet zijn.

Door allereerst een Duits woord met drie verschillende Nederlandse vertalingen aan te bieden zonder context en vervolgens hetzelfde woord met context, zal de leerling door middel van dit programma ervaren dat deze compenserende leesstrategie zeer rendabel kan zijn.

 
 


MAAK NU GEBRUIK VAN EEN UITZONDERLIJKE COMBINATIEAANBIEDING DUITS.  Klik hier voor meer informatie.

Demo van Compenserend Lezen Duits meteen downloaden? Klik hier.


 
 

Bestelnummer: E 496

Prijs basislicentie: € 129,00 

 
 

 

Technische eisen:

 

Werkt op iedere computer met Windows.

Werkt ook binnen netwerken.

De genoemde prijs is de prijs van de basislicentie.

Raadpleeg het bestelformulier voor toeslagen voor ruimere licenties.

 

 

home    voortgezet onderwijs