Deutsche Aussprache? Kein Problem!
Breed toepasbaar - Hulp bij de uitspraak van het Duits

 
 


In de meeste methoden Duits neemt de spreekvaardigheid een belangrijke plaats in. Dat is een goede zaak. De nadruk bij deze spreekvaardigheid ligt met name op het inslijpen van o.a. Redemittel. Aan de uitspraak wordt in de bestaande methoden vaak iets minder aandacht besteed. De methoden beperken zich meestal tot het naspreken van woordjes, die een lastige klank in zich hebben en daar stopt de oefening rond de uitspraak dan ook vaak. De balans tussen de spreekvaardigheid en de uitspraak is vaak zoek.

Het programma Deutsche Aussprache? Kein Problem! zorgt ervoor dat die balans weer wordt hersteld. Het is een inslijpprogramma, waarbij de klank-teken koppeling centraal staat en dat er voor zorgt dat de leerling spelenderwijs deze klank-teken koppeling traint.

De leerling ervaart Deutsche Aussprache? Kein Problem! als een uitdagend programma, waar de meest lastige klanken die de Duitse taal kent, in aangename gevarieerde spelvormen (galgje, prijsschieten en zes op een rij) de revue passeren.
 

 
 

Het geheel bestaat uit 16 hoofdstukken
(9 hoofdstukken over klinkers en 7 hoofdstukken over medeklinkers), waarin telkens twee klanken centraal staan. Bij elk hoofdstuk is een kort theoriedeel opgenomen. (Wanneer spreek je de kort of lang uit?)

Natuurlijk worden de oefeningen door geluid ondersteund. Dit houdt in dat een leerling bij een goed gegeven antwoord de uitspraak
van het desbetreffende woord ook te horen krijgt.


Aan het eind van elk hoofdstuk wordt voor de leerling duidelijk of hij de in dat hoofdstuk aan de orde gestelde klanken voldoende beheerst. Dit wordt kenbaar gemaakt door het wel of niet krijgen van een certificaat.

 
 Er is een demo CD-ROM Duits beschikbaar met stukjes uit diverse programma's. We sturen deze voor 5,- porto- en administratiekosten aan u toe. Stuur ons even een e-mail!
 

 
 

Bestelnummer: E 487

Prijs basislicentie: 129,00 

 
 

 

Technische eisen:

 

Werkt op iedere computer met Windows.

Werkt ook binnen netwerken.

De genoemde prijs is de prijs van de basislicentie.

Raadpleeg het bestelformulier voor toeslagen voor ruimere licenties.

 

 

home    voortgezet onderwijs