ALGECADABRA 

 
 


Algecadabra is een softwarepakket dat is bedoeld om de rekenvaardigheid van leerlingen te vergroten - en dat zonder het gebruik van een rekenmachine. Het programma is geschikt om individueel door leerlingen gebruikt te worden, maar ondersteunt daarnaast ook de leraar die een digitaal bord beschikbaar heeft. Die kan met het programma voorbeelden van opgaven op het digitale bord genereren en toelichten.
 

 


 

Voor de leerling:

De leerling kiest een rekenkundig onderwerp. Het programma genereert telkens een opgave op het scherm. Van de leerling wordt dan verwacht dat hij de opgave eerst probeert zelf op te lossen. Soms met alleen hoofdrekenen, meestal met een kladblaadje erbij. Hierna kan een uitgebreide uitwerking worden opgevraagd. Wanneer de leerling het niet helemaal begrijpt kan hij de getoonde berekening printen en later aan de docent precies aanwijzen waar hij het niet begrijpt.

Algecadabra  
 

Aan het digitale bord:
In een klassikale situatie kan de docent het programma gebruiken voor training met behulp van het digitale bord. Zodra een opgave is gegenereerd kunnen de leerlingen (individueel of samenwerkend) de opgave proberen op te lossen. Wanneer de docent vindt, dat men toe is aan de volgende stap, kan deze worden opgevraagd. Er kunnen desgewenst hints worden opgevraagd, die uitleg geven bij elke betreffende stap.

 

Ook in het Engels:
In het opstartscherm kan de taal van het programma gekozen worden. Zo kan het programma met een enkele druk op de knop worden omgezet naar een Engelse versie.

Meer weten over Algecadabra? Ga hier naar de site van Algecadabra.

 
 

 

   
 

 

 

 

home    voortgezet onderwijs